Abiant Lycurgus slaat aanval van Orion op koppositie af

In de Eredivisietopper tegen Orion heeft Abiant Lycurgus zondagmiddag in Doetinchem met 3-2 gewonnen. Een gelukkige serve van Sander Scheper die via het net alsnog op de helft van Orion kwam, maar niet goed verwerkt werd, bracht de 17-15 zege in de vijfde set. Het betekende het eerste puntverlies van het seizoen. Abiant Lycurgus blijft wel ongeslagen koploper met 23 punten uit 8 duels. De wedstrijd werd ontsierd enkele discutabele beslissingen van de eerste scheidsrechter, terwijl reklamestickers voor het nodige oponthoud zorgden.  Al met al een volleybaltopper met klunzige beslissingen en omstandigheden. Topvolleybal onwaardig.

“Ik ben tevreden over het feit dat we in een mindere wedstrijd van onze kant de overwinning alsnog over de streep trekken, maar over het spel ben ik absoluut niet tevreden,” luidde de conclusie direct na afloop van coach Arjan Taaij. De setstanden in sporthal Roozengaarde waren 25-22, 20-25, 17-25, 25-21 en 15-17. Na een moeizame eerste set trok Abiant Lycurgus zich langzaam in gang en kreeg op basis van meer kwaliteit controle over de wedstrijd. Auke van de Kamp was Chris Voth na de eerste set al komen vervangen om het matige begin zo snel mogelijk om te draaien. De Canadees kwam na de eerste niet meer terug.. De andere zes waren de inmiddels vertrouwde namen Wytze Kooistra, Steven Irvin, Sander Scheper, Jacob Guymer, Just Dronkers en Jay Blankenau.

Na de met 25-22 verloren eerste set ging het ook aan het begin van de tweede set nog niet echt gemakkelijk. Na een 11-10 achterstand kwam de kanteling en via 16-19 en 19-24 werd de stand in sets gelijkgetrokken. In de derde set liep de ploeg van Arjan Taaij na een 7-4 achterstand weg naar een 19-13 voorsprong uiteindelijk eindigend in 25-17 setwinst. Op dat moment leek een 3-1 zege voor de hand te liggen, maar dat gebeurde niet. Onder leiding van de zeer sterk spelende Joris Marcelis kreeg Orion toch weer vaste grond onder de voeten. Abiant Lycurgus kwam op 16-13, maar kon dat niet vasthouden. Een paar slechte keuzes , de terugkomende beleving bij de thuisploeg en de gasten lieten zich zomaar het kaas van het brood eten. Op 23-21 werd sloeg Auke van de Kamp in ht blok en aansluitend sloeg Kooistra een aanval uit.

En dus moest de vijfde set de beslissing brengen. Orion nam een 5-2 voorsprong, maar Abiant Lycurgus hield zich staande en trok de stand bij 8-8 gelijk. Wytze Kooistra zorgde voor de voorsprong, waarna het steeds over en weer ging met Abiant Lycurgus steeds een puntje voor. Op 13-14 miste Kooistra het eerste matchpoint door in het net te slaan. Kooistra scoorde vervolgens wel, maar de soms onhoudbare Joris Marcelis trok de stand weer gelijk; 15-15. Steven Irvin hield het hoofd koel en zorgde voor het derde matchpoint, waarna een lucky serve via het net van Sander Scheper ervoor zorgde dat drie matchpoints voldoende waren om met een 3-2 zege terug te keren naar Groningen.

Daarmee werd de aanval op de koppositie, uiteindelijk met de nodige moeite, afgeslagen. Dat stemde Taaij ook tevreden, maar er was het nodige voor verbetering vatbaar: “We blokkeerden slordig, aanvallend aan de buitenkant hebben we te weinig laten zien, Jay Blankenau was niet in topvorm, maar desondanks hebben we toch gewonnen van de nummer twee. Mooi dat we in de vijfde set wel de mentale weerbaarheid toonden die nodig was.” Komende woensdagavond om 20.00 uur is hekkensluiter Arbo Rotterdam de volgende tegenstander in de topsporthal van het Alfa-college.

Over sportgroningen

Al heel lang ben ik geinteresseerd in sport. Ga nu aan de slag om sporten in Groningen (met name topsport) met elkaar te verbinden, zodat iedereen gemakkelijk kan vinden welke topsport er in Groningen wordt gespeeld en dus te zien is. Ben nu ruim twee jaar aan de slag en heb erg veel plezier in dit werk. Krijg veel positieve reacties, maar blijf ook in voor verbetering en uw nieuws. Maar alle berichten met de name de commentaren en opinies worden niet altijd door iedereen gedeeld. Dat hoeft ook niet het bevordert de discussie en dat is doorgaans de bedoeling. Nu ik al een tijdje bezig en merk ik steeds meer dat Groningen toch echt een sportstad is, met diverse clubs, die zelfs mee strijden voor het kampioenschap van Nederland. Ook heel mooi is te constateren dat sporten die niet zo in beeld en in de krant komen gebruik maken van dit weblog om toch informatie kenbaar te maken. Ik roep dan ook op beslist niet te aarzelen en mij nieuws vooral te blijven mailen. Ik zal niet alles kunnen plaatsen, maar doe erg mijn best om toch zoveel mogelijk informatie op de site te krijgen. Mijn e-mailadres is s.c.gankema@hetnet.nl
Dit bericht werd geplaatst in Volleybal. Bookmark de permalink .